Ischgl

Ischgl

Ischgl har ofta sagts vara hjärtat i Tyrolen och är ett säkert kort för den som vill garanteras bra skidåkning i pudersnö. Svarta pister, höga fallhöjder och mjuk snö är Ischgls kännetecken. I och med det så samlas hela världens skidelit här, också för att umgås när pjäxorna tagits av. Med andra ord – Ischgl är After skin’s mecka och draget börjar redan på tidiga eftermiddagen och avslutas framåt småtimmarna.

Skidåkning och andra aktiviteter

I Ischgl kan du roa dig med både skidåkning och andra aktiviteter som snöskovandringar och glaciärklättring.

De bästa skidpisterna

Ischgl har över 330 kilometer pist för både vana skidåkare och nybörjare. Det går alltså att hitta svåra och lätta pister beroende om du åker med ett gäng kompisar eller som barnfamilj. Sammanlagt finns ca 10 svarta pister och drygt 40 blå eller gröna, samt 40 röda. Liftsystemet är mycket bra anlagt med korta avstånd att gå med skidorna.

Greitspitz är den allra högsta toppen med de brantaste backarna som stupar nedåt åt de fyra väderstrecken. Palinkopf lutar ganska rejält också. Vid Grivalea på den schweiziska sidan hittar du en rad röda pister som bjuder in till kreativ skidåkning.

Klättra i Silvrettaglaciären

Slå ett slag för äventyraren i dig och ta fram det där modet som länge legat och vuxit sig större. Vid Silvrettaglaciären kan du ge dig ut på våghalsig glaciärklättring med guide. Glaciären är uråldrig och bjuder alltid på lika actionladdad klättring. I närheten ligger Schweiz och flera mysiga bergsbyar dit du kan åka för en matbit eller övernattning. Samnaun är en liten schweizisk by inte långt från området, där du kan åka rodelbana och shoppa tullfritt.

Nachtrodelbahn (7 km lång och stupar 950 höjdmeter ned)

Vid Silvrettaglaciären ligger en rodelbana som håller kvällsöppet varje måndag och torsdag. Med sina 7 km i längd och sin häftiga belysning, kan den räknas som Alpernas längsta. Använd hjälm!

Åk i högteknologiska Pardatschratbahn

Den dyraste och mest tekniska liften i Europa är Pardatschratbahn. Liften har kostat 400 miljoner kronor att bygga. Med den får du ditt livs lyft med upp till 2 616 m.ö.h.

Ta dig hit och runt

Det anordnas skidresor till österrikiska Ischgl som kan innefatta flyg och buss. Vill du ta dig ned på egen hand kan du åka bil till Innsbruck och vidare därifrån, alternativt flyga till Innsbrucks flygplats och ta tåg till Landeck och sedan vidare med buss till Ischgl. Du kan också ta transfer direkt till Ischgl från flygplatsen i Innsbruck.

Andra alternativ är att flyga till Zürich eller München och bila vidare eller ta tåg och buss. Avstånden är ca 140 km respektive 109 km, så det tar inte alltför lång tid att nå din slutdestination.

Ta dig runt

Hur man tar sig runt i Ischgl? På skidor förstås. Eller med lift och linbana. Eller till fots. Räds du inte för att köra i bergigt landskap – ta bilen eller hyr bil på flygplatserna! Det vinner du på! Ett tips är dock att ta med snökedjor och skyffel. Man vet aldrig när man kan bli insnöad i Alperna.

Shoppa i Ischgl

Som tidigare nämnt ska du passa på att ta med pass och plånbok för att åka in till Schweiz när du är i Ischgl. På orten Samnaun kan du handla varor helt tullfritt och spara hundralappar. Inne i Ischgl finns ett stort utbud av elegant mode, delikatesser och mängder av sportartiklar och utrustning.