Kitzbühel

Kitzbühel

Tyrolen, det österrikiska förbundslandet, är välfylld med mysiga skidorter. En av dessa är Kitzbühel som bjuder på aktiviteter både på sommaren och på vintern. Kitzbühel anses som en av Österrikes elegantaste och äldsta skidorter. Vidare, tar Kitzbühel dig inte bara med storm vad gäller skidåkning – orten har också ett flertal spa-anläggningar, restauranger och vandringsleder samt små smala gator med olikfärgade hus. Mest känd är dock Kitzbühel som ett eldorado för friåkning och störtlopp, och orten har också en snowpark om man vill styla lite extra.

Välj din egen stämning i Kitzbühel

Sitt och mys framför en varm brasa i någon alpstuga eller ge dig iväg på fartfyllt nattliv. I Kitzbühel är det du som sätter reglerna för hur du vill ha atmosfären. Det finns flera nattklubbar och barer som sjuder av liv från tidiga kvällen till tidig morgon, men vill du hellre sitta och njuta under en mjuk filt med en kopp varm choklad i handen eller ta en middag på tu man hand, så är det fritt fram för det med. Harmoni blandat med mångsidighet är Kitzbühels melodi. Det finns även ett casino för spelsugna skidåkare.

Att göra

Vandring och skidåkning är de två huvudaktiviteterna i Kitzbühel, beroende på vilken årstid du åker dit. På vintern är det bäddat för störtlopp, friåkning i Zweitausender eller brant slalomåkning från den högsta toppen Pass Thurn. Till Kitzbühler Horn kan du åka om ni är en barnfamilj eller om du är helt skakis i knäna av blotta tanken på att ställa dig på ett par skidor. Testa också Hanglalm snöpark samt de många längdskidspåren.

Om vi istället vänder på steken och tar oss till sommarKitzbühel så har slalombackarna bytts ut mot gröna ängar och stigar att vandra på. Kitzbühel är känd för sin enastående utsikt, och även om vägen till topparna är lång, så är det värt all svett och tårar.

Snowroller Kirchberg – Sällskapsresan 2 all over again

I närheten av Kitzbühel ligger Kirchberg som är en del av området. Du har kanske hört namnet förut? Om du är ett fan av Lasse Åberg och hans Sällskapsresanfilmer, så vet du kanske att film nr 2 utspelades i Kirchberg som ligger 6 km väst om Kitzbühel. Har du tid över ska du definitivt ta dig hit, eftersom Kirchberg är en mycket pittoresk alpby som ger en mer autentisk bild av Österrike. Här är det lugnare med många bäckar små, lummiga skogar om vår och sommar, och nästan 190 km skidpister på vintern.

Ta dig hit och runt

Den närmsta flygplatsen till Kitzbühel är Kranebitten i Innsbruck och W.A Mozart i Salzburg. Beroende på när du åker kan du vara tvungen att mellanlanda i Europa först. Till Salzburg går ibland direktflyg under vintern från Stockholm Arlanda. Du ska dock veta att närmare inte betyder enklast. Många resenärer väljer faktiskt att flyga till Münchens flygplats och ta direkttåg till Kitzbühel, som till så många andra alpbyar.

I Kitzbühel tar du apostlahästarna eller skidorna, alternativt lifterna för att komma runt. Hyr gärna bil för att åka mellan alporterna. Boka helst hyrbilen i förväg och hämta upp på flygplatserna.

Shopping

Kitzbühels shopping består främst av mat och små godsaker som är förknippade med Österrike. På skidorter är det också vanligt att köpa sportutrustning, skidutrustning och bra tillbehör till vandring eller äventyren som väntar. I Kitzbühel som är av det lyxigare slaget finns också en del modeartiklar för en lite fisförnäm after ski i finbarerna.